Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Húsok, főételek, meleg előételek
Húsok, főételek, meleg előételek : Party filé

Party filé


PARTY FILÉ

 

Hozzávalók:

50 dkg sertés szűzpecsenye

1-2 teáskanál őrölt pirospaprika

Bors, Vegeta, Majoránna, só (ízlés szerint)

12 szelet vékony húsos szalonna

2 dl tejszín

2 evőkanál Ketchup

1 evőkanál konyak (elhagyható)

Frissen őrölt bors ízlés szerint.

 

 

Elkészítés:

A húst 12 darabra vágjuk, az őrölt pirospaprikát, borsot, Vegetát és sót egy kis tálkában összekeverjük (esetleg tehetünk hozzá Kakukkfüvet, Oregano-t, vagy más fűszert ízlésünk szerint). A húsdarabokat ezzel a fűszerkeverékkel megszórjuk, a szalonnába becsavarjuk és kivajazott tűzálló tálba rakjuk, de csak egy soron, ne rétegezzük! Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük (kb. 220 fokon).

 

A tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük a ketchupot, a konyakot és kevés borsot, ráterítjük a forró húsra és azonnal tálaljuk.

 

Köretnek tésztát vagy rizst adunk hozzá.

 

A szűzpecsenye helyett használhatunk másfajta húst is (például pulykahúst), de fontos, hogy a hús sovány legyen! A tejszínből esetleg kihagyhatjuk a konyakot, de nem érdemes, mert nagyon finom lesz vele a szósz.

 

Ezt a receptet Svájcban tanultam a Sógornőmtől. Azóta már nagyon sokszor elkészítettem és mindig nagy sikert arattam vele!

A húst előző nap el lehet készíteni, és az edényt lefedve hűtőszekrényben tartani, még jót is tesz neki, ha az ízek kicsit összeérnek. Másnap aztán csak be kell tenni a sütőbe megsütni. Eleinte kihagytam a tejszínes szószból a konyakot, de aztán egyszer mégiscsak tettem bele, és azóta ki nem hagynám, annyival finomabb így a tejszínhab.

 

 

A receptet, fotókat küldte: Kurucz Zsuzsa, Magyarország. 

 


 

 

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés