Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Húsok, főételek, meleg előételek
Húsok, főételek, meleg előételek : Hirtelensült - ízes hagymamártással

Hirtelensült - ízes hagymamártással


HIRTELENSÜLT - ÍZES HAGYMAMÁRTÁSSAL

(Péter szomszédomtól)

 

Hozzávalók:

8 szelet karaj, (szűzérme)

4 fej közepes hagyma (lehet lila, vagy vörös)

Grill fűszerkeverék

3-4 evőkanál olaj (2 evőkanál zsír)

2 gerezd fokhagyma (vagy fokhagymakrém)

Worcester szósz, Szójaszósz, Tabasco.

 

Elkészítés:

A hagymákat 5-6 darabba vágom, vagy karikázom, ahogy szimpatikusabb.

A karajt, vagy szűzérmét vékonyra szeletelem, klopfolom, illetve megnyomogatom, grill fűszerrel fűszerezem. Kevés zsíron, vagy olajon hirtelen kisütöm. Kiszedem egy tálba, és letakarom egy alufóliával. A visszamaradt zsiradékra teszem a hagymagerezdeket, és párolom, de nem pirítom! (Pár perc az egész!)

Fűszerezése: Worcester, szójaszósz, Tabasco, fokhagymaszósz. (Mindenből csak keveset, és kóstolni).

A melegen tartott husikra teszem a hagymás szószt, és durvára tört főtt burgonyával tálalom.

 

Nagyon finom, pikáns, és pillanatok elkészülő étel!

 

 

Még egy hagymás recept, ami szintén kiváló frissen sült húsokhoz.

 

LILAHAGYMA LEKVÁR

 

Hozzávalók:

40 dkg lilahagyma (vöröshagymával is elkészíthető, de lilával szebb a színe, picit édesebb)

2 evőkanál méz

1-1,5 dl száraz vörösbor

2 evőkanál olaj

3 evőkanál balzsamecet

1 evőkanál barnacukor

Só és bors.

 

Elkészítés:

A hagymát megtisztítom, és vékony karikára vágom. Egy serpenyőben világos barnára karamellizálom a mézet, ráteszem a hagymát, és 2-3 percig kavargatom. Ráöntöm az olajat, a bort, balzsamcetet. 10 percig kevergetve főzöm (ha nagyon párolog a leve, akkor még öntök rá egy kis bort), végül ízesítem a cukorral, sóval, borssal, még egyszer átkeverem és kész.


 

 

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés