Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Húsok, főételek, meleg előételek
Húsok, főételek, meleg előételek : Hússal töltött pulykamell, Sajttal töltött pulykamell

Hússal töltött pulykamell, Sajttal töltött pulykamell


HÚSSAL TÖLTÖTT PULYKAMELL

 

Hozzávalók:

1 db nagyobb pulykamell

25 dkg sertés, vagy borjúhús

Diónyi hagyma

1 db áztatott zsemle

1 db nyers tojás

1 db kemény tojás

Zsír, só, bors

Petrezselyemzöld

Piros arany (paprikakrém)

1 db piros szegedi, vagy kaliforniai paprika.

 

Elkészítés:

A pulykamellet lebőrözzük és a húst úgy vesszük le a csontról, hogy két nagy szeletet kapjunk, ujjnyi vastagságban.

A sertéshúst ledaráljuk, az áztatott kicsavart zsemlével, nyers tojással, párolt hagymával, sóval, borssal, piros arannyal, petrezselyemzölddel összegyúrjuk. A pulyka melleket kicsit megveregetjük, befűszerezzük, és a tölteléket rárakjuk, elsimítjuk. Egy főtt tojásfehérjét megvágunk apró kockákra és rászórjuk töltelékre. A paprikából vékony csíkokat vágunk és egyenlően elrendezzük a tölteléken, majd felcsavarjuk.

A tekercseket zsírral vastagon megkent alufóliába csomagoljuk és tepsibe téve a sütőben 1,5 - 2 óráig sütjük. Ha megpuhultak, a fóliát kibontjuk, és a húst megpirítjuk. Ha nem fóliában sütjük, a tekercseket fonallal kössük át, öntözzük meg forró zsírral, tegyünk alá kevés vizet és saját levével öntözgetve süssük meg.

 

 

SAJTTAL TÖLTÖTT PULYKAMELL

 

A pulyka mellet ugyanúgy készítjük elő, azonban kisebb szeletekre vágjuk, nem túl vékonyra kiveregetjük, fűszerezzük, és kemény sajtot reszelünk rá. Közbe-közbe piros paprikából vékony csíkokat rakunk rá, és felcsavarjuk. egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

 

Serpenyőben ujjnyi zsírt felforrósítunk (legjobb, ha fele zsír fele olaj) a tekercseket belemártjuk lisztbe, felvert tojásba és morzsába úgy hogy a bundán ne legyen sehol folytonossági hiány. Az így elkészített tekercseket forró zsírba tesszük és lefedjük. Közepes tűznél sütjük, amíg az egyik oldaluk megpirul, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is szép pirosra sütjük, most már fedő nélkül. A megsült tekercseket kihűtjük, és ízlés szerint felszeleteljük.

 

 

A recepteket, fotókat küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.


 


 

Vissza

1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2010.11.30. 19:18
lulu

nagyon jo amit csináltál

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés