Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Húsok, főételek, meleg előételek
Húsok, főételek, meleg előételek : Töltött dagadó

Töltött dagadó


TÖLTÖTT DAGADÓ

 

Hozzávalók:

80 dkg kicsontozott sertésdagadó

3 db szikkadt zsemle

5 dkg bacon

1 nagy fej hagyma

20 dkg gomba

2 db tojás

1 csokor petrezselyemzöld

Olaj

Só, bors (majoranna, oregano, kakukkfű, ízlés szerint).

 

Elkészítés:

A dagadót éles, hegyes késsel felszúrom, hogy ne lyukadjon ki sehol, a szélein maradjon 1,5-2 cm húsréteg. A hentest is megkérhetjük, ha nem bízunk magunkban.

Kevés olajon zsírjára pirítom a kockázott bacont, majd a pici kockákra vágott hagymát megpárolom rajta üvegesre. Ráteszem a szintén kisebb kockákra vágott gombát, és ízlés szerint fűszerezem.

A zsemléket kockára vágva vizes tejbe áztatom, majd kifacsarom. Összekeverem a gombás ragut a kifacsart zsemlékkel, az apróra vágott petrezselyemzölddel, és a tojással. Jól összedolgozom, utóízesítem, ha szükséges.

Ezzel a masszával nem túl szorosan megtöltöm a dagadót, és hústűvel összetűzöm a nyílást. (Ha kimarad a töltelékből, a hús mellé ültetem gombócnak formázva). A dagadót tepsibe teszem, és jól felforrósított olajjal leöntöm. Forró sütőben 5 percig pirítom, majd 1 dl fűszerezet vizet öntök alá. Alufóliával letakarom, és kb. 1 órán át párolom, 200 C fokon. Utána a fóliát leveszem, és a saját szaftjával időnként meglocsolgatva, szép pirosra sütöm. Szeletelés előtt legalább 10 percig pihentetem.

 

Melegen is, hidegen is nagyon finom, hagyományos étel, kiváló vendégváró.


 

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés