Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Húsok, főételek, meleg előételek
Húsok, főételek, meleg előételek : Szaftos husi

Szaftos husi


SZAFTOS HUSI

 

Hozzávalók:

80 dkg sertéstarja csont nélkül

3 db közepes méretű vöröshagyma

1,5 pohár tejföl (2,5 dl)

1 púpozott evőkanál liszt

4 evőkanál olaj

Só, frissen őrölt bors, Vegeta ételízesítő.

 

Elkészítés:

A vöröshagymát tisztítás után karikákra vágom.

A húst felszeletelem nem túl vékonyan, kissé kiklopfolom. Sózom, 5 percig állni hagyom. 1 evőkanálnyi olajon a hússzeletek egyik oldalát pirosasra sütöm.

Kuktában főzöm, az elosztót a kukta aljára teszem, és beleöntök 3 evőkanál olajat, valamint a hússütésből visszamaradt zsiradékot.

Rétegezve teszem be a hozzávalókat: 1 sor hús (sült felével lefelé, frissen őrölt borssal, 1 csipet vegetával meghintem, és befedem a hagymakarikákkal. Ezt a rétegezést addig folytatom, míg tartanak a hozzávalók. Végül felöntöm vízzel, bő félig lepje el a húst (kb. 6 dl víz). A kukta szelepének pörgésekkor mérsékelem a lángot, és 25 percig főzöm.

Végül óvatosan kiengedem a gőzt, és a húsokat kiszedem egy csinos tálba. A tejfölt és lisztet habverővel simára keverem, ezzel behabarom a visszamaradt levet. Kiforralom, majd a húsokra öntöm.

 

Ha valaki idegenkedik a kuktától, nyugodtan elkészítheti egy nagyobb lábosban, a tűzhelyen is. Csak így a főzési idő tovább tart, míg mepuhul a hús.

A rétegezés után fedővel lefedve takaréklángon főzzük. Főzés közben az ételt ne kevergessük, csak forgassuk meg a lábost. Itt vigyázni kell, hogy a leve ne párologjon el teljesen. (ha szükséges, vízzel pótoljuk a levet, kuktában főzve kevesebb párolog el, mintha lábosban főzünk..)

Mire megpuhul a hús (kb. 40-50 perc a hús korától függően) még mindig elég lének kell lennie alatta, hogy be tudjuk habarni, és elegendő mennyiségű, nagyon jó ízű szaftot kapjunk!

 

Párolt rizzsel, vagy burgonyapürével, és salátával kínálom. Nagyon finom! A recept Anyósomtól való, köszönet érte!

 

Szaftos husi készítése képekben.

 

Vissza

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2010.09.30. 16:37
Gyöngyi - a szerk.

Erzsike, örölök, hogy Nálatok is ízett a szaftos husi!
Mandulaaromás piskótát még nem sütöttem, a krémet ismerem, kipróbálom majd! Képed nincs róla véletlenül?
Születésnapodra jó egészséget, és sok boldogságot kívánok! ! Puszi: Gyöngyi

Idézet
2010.09.29. 22:59
ERZSIKE

Szia Gyöngyike nagyon finom lett a szftos hús! Múlt héten volt a szüli napom és pénteken vacsorával vártam a családom ezt is el készítettem többek között a vejeimnek és a papának nagyon ízlett mert különös képpen a tarját azt mondják az ízletesebb persze az unokák a csirke cicit szeretik nekik is volt kedvükre való  süti a három szinű volt  azt bizonyára ismered , Piskótát kell keverni 6 tojásból  és három részre osztom  egyik kakaós a másik mandula aromás  a harmadik marad piskóta   krémje fél liter tejbe kettő csomag vanillia puddingot kell felfőzni  20deka vajat  20cukorral ki keverjük 2 csomagvanillia cukorral és a kihült puddingot hozzá keverjük és úgy töltjűk  alul a kakaós,  a vanilliás krém középen a mandula aromás  és a krém  és végül a pikóta  tetejét pedig csoki mázzal be vontam  két három órát hüttőbe teszem   nagyon mutatós és finom a gyerekek  szeretik ez volt a torta helyett .Köszönjük a finom recepteket  ha van időm sokszor be nézek ide  .Puszi Erzsike

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés