Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Húsok, főételek, meleg előételek
Húsok, főételek, meleg előételek : Csirkemell Dubary módra

Csirkemell Dubary módra


CSIRKEMELL DUBARY MÓDRA

 

Hozzávalók:

1 szép nagy csirkemell (Pulykamellből is finom)

1 kisebb fej karfiol

2 evőkanál liszt a forgatáshoz

Kevés olaj a húsok elősütéséhez

Vaj a sütőtál kikenéséhez

Só, őrölt bors, Vegeta ételízesítő.

 

Sajtmártáshoz:

8 dkg vaj (Rama margarin)

3 evőkanál finomliszt (6 dkg)

3 dl tej

1 pohár tejföl (175 gramm)

1 db tojás sárgája

10 dkg reszelt sajt (trappista)

Só, bors, szerecsendió, grill fűszerkeverék.

 

A karfiolt rózsáira szedve megmosom, sós forró vízben pár percig előfőzöm. (nem megfőzni, maradjon roppanós!), majd leszűröm.

A csirkemellről a bőrt eltávolítom, kicsontozom, szeletekre vágom, kissé kiklopfolom. Sózom, borsozom, majd  lisztben megforgatom a szeleteket. Kevés olajon mindkét oldalát piroskásra elősütöm, és vajazott, csinos sütőtálba helyezem. Alufóliával letakarom.

 

Elkészítem a sajtmártást: Gyorsforralóban felmelegítem a vajat, hozzáadom a lisztet, habverővel elkeverem, majd felöntöm a tejjel. Sózom, borsozom, grill fűszerkeverékkel és pici reszelt szerecsendióval ízesítem. Állandó keverés mellett csomómentesre besűrítem.

A tűzről lehúzva beleteszem a tejfölt, a tojássárgáját, végül a reszelt sajtot. Picit melegítem még, míg a sajt is felolvad, sima, egynemű mártást kapok.

A kisütött csirkemellekre elosztom az előfőzött karfiolrózsákat, leöntöm a mártással, és előmelegített sütőben addig sütöm, míg szép piros lesz a teteje.

 

Zöldséges barnarizzsel, sült krumplival, salátával tálalom.

 

Nagyon jó vendégváró, előre elkészíthető, csak a sütést kell időzíteni.

 

 
 

 

Vissza

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2010.12.01. 20:57
Gyöngyi - a szerk.

Erzsike, ezt a hozzászólást kellett volna látnia a Férjemnek, fasirt imádó:) Kíváncsi vagyok az eredményre, mit kreálsz!

Jó készülődést kívánok: Gyöngyi

Idézet
2010.11.30. 08:40
Boda Erzsébet

   Szia Gyöngyi .

Nagyon sokminden jár a fejemben , mint mindenkinek mostanában  , a karácsonyi menüt szeretném összeállitani , és egy jó ötletet kaptam eből a receptből csak nem karfiollal hanem fasírthussal fogom megtölteni. De ezt még addig kipróbálom.

Nagyon köszonöm . Üdv. :Erzsike.

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés