Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
  - Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

 
Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Húsok, főételek, meleg előételek
Húsok, főételek, meleg előételek : Párizsi szelet

Párizsi szelet


PÁRIZSI SZELET

 

Hozzávalók:

Kb. 60 dkg csontnélküli karaj, vagy comb

2 db tojás

3-4 kanál liszt

Só, bors

Zsiradék a sütéshez.

 

A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, nem túl vékonyra kiverjük. A szeletek szélét 1 cm-re bevagdossuk, hogy sütéskor ne ugorjanak össze, aztán gyengén besózzuk, borsozzuk. Serpenyőben egy ujjnyi zsírt forrósítunk (legjobb, ha fele olajjal keverjük).

A tojásfehérjét verjük fel habnak, és azután keverjük bele a tojássárgáját. Így a bunda laza és vastag lesz.

A szeleteket belemártjuk a lisztbe, majd a tojásba, úgy, hogy a bundán ne legyen sehol folytonossági hiány. A megmártott szeleteket beletesszük a forró zsiradékba és lefedjük. Közepes tűznél sütjük, amíg az egyik oldaluk megpirul, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is szép pirosra, sütjük, most már fedő nélkül.

A megsült szeleteket tálra rakjuk és tálalásig fedő alatt melegen, tartjuk.

 

Krumplipürével, bármilyen krumpliból készült körettel, salátával tálaljuk.

 

A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.


 

Vissza

5 hozzászólás
Idézet
2010.10.25. 11:28
Sárközi Zsuzsanna

Hát nagyon jo ez az étel gratulálok a diszitéshez,méris éhes lesz az ember !Kérem hogy még többet tegyen fel erre az oldalra!

Zsuzsanna

Idézet
2012.02.05. 02:20
BÁLINT ATTILA

SZÉP,SZÉP. ÉS JÓ, HOGY ROZÁLIÁNAK SIKERÜLT DE VAJON NEKEM FOG-E.

KLASSZIKUS (PRÉZLIS) RÁNTOTT HÚST MÁR TÖBBSZÖR CSINÁLTAM DE

PÁRIZSI SZELETET MÉG CSAK ÉTTEREMBEN ETTEM, DE MOST VETTEM TARJÁT ÉS ERRE GONDOLTAM, AZÉRT IS NÉZEK RECEPTEKET ÖTLETEKET. REMÉLEM  NEM DOBJA LE A BUNDÁJÁT, MERT EZ ÜNNEPI EBÉD LESZ.. 20120205 BÁLINT ATTILA  

Idézet
2012.02.05. 14:57
Gyöngyi (a szerk.)

Kedves Attila, biztosan sikerülni fog, mesélj majd:) Üdv: Gyöngyi

Idézet
2012.03.28. 14:16
Hegedűs Mihály

Tisztelt Hölgyem,

én most megprőbálom. Hollandiában , a fiaimnak.

Ha jól sikerül - kényes pont a fehérje habbá verése - akkor megírom.Köszi az ötletet a bevagdosásról. Nekem már a tarja , ha natur készítettem , többször összeugrott.Üdv

 

Mihály

Idézet
2012.03.28. 19:11
Gyöngyi - a szerk.

Kedves Mihály, a karajnál is és az olyan húsoknál, ahol a szélén hártya van, érdemes megcsinálni a bevagdosást, nem fog kunkorodni:)

Jó sütést kívánok, várom a beszámolót:) Üdvözlettel: Gyöngyi

 

 

SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:
(816 kipróbált RECEPT -  fotókkal )

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés