Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Húsok, főételek, meleg előételek
Húsok, főételek, meleg előételek : Cordon bleu

Cordon bleu


CORDON BLEU

(ahogy én készítem)

 

Hozzávalók:

4 szép szelet pulyka mell

4 szelet gépsonka (vagy valamilyen sonkaféle)

Kb. 15 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt, vegyesen)

 

Panírozáshoz:

2 db tojás, zsemlemorzsa, liszt, olaj, só.

 

Hússzeleteket szép nagy szeletekké klopfolom, fólia vagy egy nylon zacskó alatt. Sózom, mindegyik szeletre teszek egy szelet sonkát, és arra reszelt sajtot. Formásra felgöngyölöm, és alufóliába tekerem.

Gőz fölött párolom 2-3 percig, így a szép formája megmarad, nem esik szét sütés közben, és a sajt sem fog kifolyni.

Tojás, liszt, zsemlemorzsába panírozom, bő, nem túl forró olajban szép pirosra sütöm.

Tálalásnál ferdén szeletelem, reszelt-füstölt sajttal meghintem. Hasábburgonya, petrezselymes újburgonya, és saláta illik mellé.

 

Juhász Ilonka is elkészítette, az Ő fotói:

Cordon Bleu csirkéből - Juhász Ilonka fotója

Vegyes tál - Juhász Ilonka, Szabadkáról 

Vissza

6 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2013.01.09. 20:33
Gyöngyi (a szerk.)

Kedves Mancus szívesen:) Üdv: Gyöngyi

Idézet
2012.12.27. 12:52
Mancus

Szia.Örülök hogy rátaláltam erre a receptre.Nagyon jó megoldás ez az alufóliás dolog.Én kis vízben pároltam elő a csomagocskákat,mert nekem nem volt más alkalmatosságom de, ezzel is szuperul működött. Köszönöm!

Idézet
2011.12.17. 12:48
Gyöngyi (a szerk.)

Kedves Ilonka, örülök, hogy segíthettem! Ha mással töltöd meg a husikat (aszalt szilva, stb,) akkor is érdemes így előformázni, a sikerben biztos lehetsz:) 
Jó készülődést, és kellemes Karácsonyt kívnok: Gyöngyi

Idézet
2011.12.17. 11:40
Horváthné Eichinger Ilona

Kedves Gyöngyi! Már sokszor készítettem ilyet, de ezt a gőzölés praktikát nem ismerve mindíg szétesett a tekercs, illetve fogpiszkálóval erősítettem meg. Most már tudom, hogy mit kell tennem vele, hogy látványos is legyen, nem csak finom. Köszönöm. 

Nagyon Boldog, Békés Karácsonyt kívánok Mindenkinek.

Idézet
2010.11.16. 17:56
Gyöngyi - a szerk.

 Szia Hajnalka! Majdnem..
Az alsó edényben vizet forralsz (de ne zubogjon, csak csendesen forrdogáljon), a felső edénybe kell tenni a fóliázott húsokat. A felső edény alja lukacsos kell hogy legyen, a felszálló gőz így tudja puhítani a hús rostjait, fixálni a formázást, miközben kicsi a vitamin és ásványi anyag veszteség.

Lefotóztam az én pároló (gőzölő) edényemet fedő nélkül így néz ki: 

Ha nincs ilyen edényed, jó egy fazékba tett rács is, vagy pld. ha kerek fém a galuskaszaggatód, az is jó - lényeg, hogy ne vízbe tedd a húst, hanem gőz fölé.

De ha semmi ilyen alkalmatosságod nincs, akkor nyugodtan próbáld ki ezt: Forralj fel egy lábosban 2 cm-nyi vizet egy kis vegetával. ha már forr, tedd bele a tekercseket, de vigyázz, a víz ne lepje el, nehogy a csavarásoknál belefollyon a húshoz! Az a 2-3 perc alatt nem lesz semmi baja a fóliának, és a célunkat így is elérhetjük: tartsa meg a formáját a husi!   

Remélem, tudtam valamit segíteni. Üdv: Gyöngyi

Idézet
2010.11.15. 21:05
Hajnalka

Szia

Nagyon tetszik a recept...csak azt szeretném kérdezni, hogy hogyan kell gőz fölött párolni????ha alsó lábosban forralom a vizet, akkor a felsö edénybe is kevés vizbe fektetem be a alufoliába becsavart cordon bleu-t és ugy párolom??

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés