Papagáj szelet
PAPAGÁJ SZELET
Hozzávalók:
4 db tojás
3o dkg cukor
25 dkg margarin
2 dl tejföl
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás puding
1 csomag puncs puding
2 evőkanál kakaó.
Elkészítés:
A tojásokat összekeverem a cukorral és a margarinnal, apránként hozzáteszem a tejfölt, lisztet és a sütőport. A masszát háromfelé osztom.
Az elsőhöz hozzákeverem a vaníliás pudingot, lehet belereszelni egy kis citromhéjat, illetve ízesíthető vaníliarúd belsejéből kibányászott magocskákkal is. A második adaghoz hozzáteszem a kakaót, a harmadikhoz pedig a puncs pudingot, ebbe esetleg egy pici rum is mehet.
2 őzgerincformát jól kikenek margarinnal, majd rétegezem a keverékeket: alulra a vaníliás, erre a kakaós, felülre pedig a puncsos réteg kerül. Picit elsimítom, és előmelegített sütőben szép sárgára megsütöm. Miután kiveszem a sütőből gazdagon behintem porcukorral. Hidegen szeletelem.
Tipp:
Mivel tejfölös, ezért a belseje lassabban sül, ajánlom a tűpróbát!
Én nem találtam puncs pudingot és jelenleg eprest használtam, így is jó lett!
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|