Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Csülkös bableves

Csülkös bableves


CSÜLKÖS BABLEVES

 

Hozzávalók:

1 db nyers, füstölt első csülök (1 – 1,2 kg)

15 dkg parasztkolbász (elhagyható)

50 dkg száraz tarkabab

2-3 szál sárgarépa

1-2 szál fehérrépa

1 db kisebb zeller

2-3 db babérlevél

1 evőkanál ecet, 1 csipet cukor.

 

Fűszeres rántás:

3 evőkanál olaj (vagy zsír)

1 közepes fej vöröshagyma

3 gerezd duci fokhagyma

1 kávéskanál őrölt pirospaprika.

 

A csipetkéhez:

1 db tojás, 1 csipet só, liszt, amennyit felvesz.

 

A tálaláshoz: Tejföl.

 

 

Elkészítés:

Előző este megmossuk a csülköt, kiválogatjuk a babot, azt is megmossuk, és külön-külön, hideg vízbe beáztatjuk egy éjszakára.

Másnap a csülköt kuktába tesszük, felöntjük annyi tiszta vízzel, hogy ellepje, és pörgéstől számítva, kis lángon, 1óra 15 percig főzzük. A gőzt óvatosan kiengedjük, a csülköt tálra téve, letakarva félretesszük. A babot az ázató levével és a csülök főzőlevével együtt elkezdjük főzni. Hozzáadjuk a babérleveleket is. Sózni nem kell, a csülök főzőleve elég sós. Közben megtisztítjuk a zöldségeket, a sárga és fehérrépát karikákra, vagy kockákra vágjuk.

Elkészítjük a csipetkét: Egy tojást csipetnyi sóval és annyi liszttel dolgozunk össze, hogy kemény tésztát kapjunk. Kis darabkákat csipkedünk belőle, majd lisztezett tálcára tesszük.

Ha a bab már félpuha, hozzáadjuk a fehér és sárgarépát, és a negyedelt zellert. Amikor már a zöldség is megfőtt, hozzátesszük a közben felkockázott csülköt és a bőrétől megfosztott, karikázott parasztkolbászt is.

Végül fűszeres rántással besűrítjük: A felforrósított zsiradékban a kockázott vöröshagymát megdinszteljük, hozzáreszeljük a fokhagymagerezdeket, rászórjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, majd 2 merőkanál levessel felöntve simára keverjük, és a leveshez öntjük. Amikor újra forr a leves, beleszórjuk a csipetkét, és készre főzzük.

Egy evőkanál ecettel, egy csipet cukorral utóízesítjük.

 

 

A csülkös bablevest tejföllel meglocsolva, friss kenyér társaságában tálaljuk. Csipetke nélkül is főzhetjük, úgy is nagyon laktató, finom leves.

 Csülkös bableves készítése képekben.

Csülkös bableves

1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2017.11.30. 17:49
stbela

Nagyon jó kis recept és persze az elkészült leves is. Egy apróság ami a leírásból hiányzik, a hozzávalóknál a liszt a rántáshoz. 

Köszönjük , ettől függetlenül még nekem is remekül sikerült.

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés