Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Boros cseresznyeleves

Boros cseresznyeleves


BOROS CSERESZNYELEVES

 

 

Hozzávalók:

50 dkg cseresznye (meggy)

1,5 dl vörösbor (pld. Kékfrankos)

Fél citrom leve

10 dkg kristálycukor

1 dl főzőtejszín

1 púpozott evőkanál finomliszt

5 cm-nyi fahéj

Néhány vékonyan hámozott citromhéj darabka

4 szem szegfűszeg

Csipetnyi só.

 

 

Elkészítés:

A cseresznyét megmosom, szárát leszedem, kimagozom. Pár szép szemet félreteszek a díszítéshez.

Fél liter vízbe beleszórom a sót, a citromhéjdarabkát, a fahéjat és a szegfűszegeket. 5 percig forralom, majd kihorgászom a vízből a fűszereket, citromhéjat, megtették már a dolgukat. Ebbe a fűszeres lébe teszem az előkészített cseresznyét, ízesítem cukorral, citromlével, és hozzáadom a bort.

Újabb 5 percig csendes lángon forralom.

 

Közben elkészítem a habarást: a tejszínhez adom a lisztet, habverővel csomómentesre keverem, majd 2 leveses merőkanálnyi forró levest is hozzákeverek.

A levest lehúzom a tűzről, így adom hozzá a habarást. Visszatéve a tűzre hagyom még egyet forrni, utóízesítem, ha szükséges. (ha a bor édes, több citromlét használok, hogy kellemesen pikáns ízű legyen a leves). Végül jól lehűtöm.

 

Hidegen, duci tejszínhabrózsákkal tálalom, amikbe egy-egy félretett cseresznyeszemet ültetek.

 

Tipp:

·         A gyorsabb lehűtés érdekében a mosogatóba hideg vizet engedek. Kevesebb legyen a magassága, mint a levesé a fazékban. Ebbe állítom a fazekat, lefedve. Kb. 15 perc után már annyira lehűl, hogy be lehet tenni a hűtőbe).

·         Csak olyan bort használjunk főzéshez, amit szívesen meg is innánk, kár elrontani bármelyik ételünket valami lőrével..

 

 

 

 

 

Vissza

Még nincs hozzászólás.
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés