Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Pojéka leves

Pojéka leves


POJÉKA LEVES

 

Hozzávalók:

0,5 kg növendék hús (birka, vagy csirkehús, mi füstölt disznóhúsból szeretjük)

1 fej hagyma

1 kisebb karalábé

2-3 szál sárgarépa

1 szál petrezselyemgyökér

2 evőkanál zsír

1 evőkanál liszt

12 szem aszalt szilva

Só, bors, 2-3 babérlevél, őrölt pirospaprika

1 pohár tejföl

1 db tojás

Tálaláshoz petrezselyemzöld.

 

Levesbetétnek:

10 dkg liszt,1 db tojás, pici só, egy késhegynyi szódabikarbóna.

 

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát egy kanál zsírban megpároljuk, paprikázzuk, belerakjuk a kis kockára vágott húst és pároljuk. Amikor puhulni kezd, hozzáadjuk az apró kockára vágott) zöldségeket, sót, borsot, babérlevelet, az előzőleg kissé kiáztatott aszalt szilvát, kissé még pároljuk, aztán felengedjük forró vízzel, és puhára főzzük.

A lisztből egy kanál zsírral vékony, világos paprikás rántást készítünk és berántjuk a levest.

A levesbetétnek valókat összegyúrjuk, lapítón kinyújtjuk, gyűszűvel kiszúrjuk, és forró olajban megsütjük. Ha nincs kedvünk a tésztához helyette, lehet aprógaluskával helyettesíteni.

 

Végül 1 db tojást felverünk és a fövő levesbe vékonyan, belecsurgatjuk.

 

Tálalásnál petrezselyemzölddel meghintjük, tejföllel kínáljuk.

 

Megjegyzés:

Tulajdonképpen ez egy becsinált leves, amelybe aszalt szilvát is főznek. Hogy mit jelent a neve - senki nem tudja: állítólag gyerekszáj költötte. De a leves, az finom!

 

A receptet, fotókat küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.





 

Vissza

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2015.10.19. 23:02
erzsoka erdelybol

Az aszalt szilvatol 1 nagyon finom,kulonleges ize van,koszi.

Idézet
2015.10.20. 13:57
Gyöngyi (a szerk.)

Erzsóka, mindig kell egy kis furfang:) Örülök, hogy ízlett! Üdv: Gyöngyi 

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés