Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 -  Húsvéti ajánló 

  - Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

 
Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Erdélyi csorba (leves)

Erdélyi csorba (leves)


ERDÉLYI CSORBA (leves)

 

Hozzávalók:

50 dkg bármilyen hús (birka, vagy sertés, vagy pulykamell)

1 nagyobb fej vöröshagyma

Őrölt pirospaprika

Olaj

4 db sárgarépa

2 db petrezselyemgyökér

Kisebb karalábé

Pár darab burgonya

Maréknyi zöldpaszuly (zöldbab)

Maréknyi zöldborsó

Só, bors, csípős paprika

Vegeta ételízesítő

Fél csomag petrezselyemzöld.

 

Elkészítés:

Az olajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, őrölt pirospaprikát, beletesszük a kockára vágott húst és megfőzzük.

Közben egy másik edényben odatesszük az apróra vágott zöldségeket, és sós vízben megfőzzük. Amikor mindkettő elkészült, összevegyítjük, és annyi vizet töltünk hozzá, hogy jó híg leves legyen. Ezután ízesítjük törött borssal, csípős paprikával, (vegetával). Jól összefőzzük.

Mikor jól összefőtt, apró lisztgaluskákat szaggatunk bele. (1 tojásból készítjük, jól felverni, és hozzátenni annyi lisztet, hogy jó galuska tészta legyen, akár kanállal akár nokedli szaggatóval belerakni a levesbe). Ha a galuska feljött a leves tetejére, kész van.

Levesszük a tűzről, megszórjuk petrezselyemzölddel.

 

A receptet, fotó küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.

 

Vissza

4 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2010.11.21. 09:50
sipike

Nagyon fincsi lehet  de a leostyán  nélkül hogyan  lehet  igazi a csorba ????

Idézet
2010.11.21. 20:22
Gyöngyi - a szerk.

Sipike, én nem ott születtem, nem ott élek, de azt tudom, hogy a lestyán az egyik fő fűszerük, jogos a megjegyzés.. Íme, itt a lestyános változat is, amit egy Erdélyből Canadába költözött barátom küldött: http://lakoma.gportal.hu/gindex.php?pg=18870958&nid=5529812

Idézet
2011.01.15. 10:10
Lisztóczky István

Az én ismeretem szerint  ( búza korpát áztatnak három napig és ezzel az erjedt savankás lével izesik...MONESA-.ban Friss meleg rózs kenyérrel tálalták.. az ízze tizen hét év után is a számba van.......

Idézet
2011.06.28. 21:20
Ildikó

Amit én ismerek csorba levesként, abba nem csak lestyán, de  citromsó is kell.

Fantasztikusan finom bárányhússal is.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 

SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

 

TARTALOMJEGYZÉK:
(816 kipróbált RECEPT -  fotókkal )

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés