Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Levesek
Levesek : Zöldborsó leves

Zöldborsó leves


ZÖLDBORSÓLEVES

 

Hozzávalók:

50 dkg fejtett zöldborsó (lehet fagyasztott is)

1-2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa

1 db kisebb karalábé

2 dkg zsír (olaj)

3 dkg liszt

1 dl tej

Só, Vegeta, (vagy húslé, vagy 1 leveskocka)

1 kávéskanál cukor

1 csomag zöldpetrezselyem.

 

Elkészítés: 

A zöldségeket kockára vágom, olajon megpirítom, 5 perc múlva hozzáteszem a zöldborsót is, azzal is pirítom. Liszttel meghintem, picit még pirítani és vízzel felöntöm. Sózom, Vegetával ízesítem. Felfőzöm, és hozzáadom a tejet. (Ki is hagyható a tej!) Pici cukorral ízesítem, így az ízek jobban érvényesülnek. Beleszaggatom a vajgaluskát. Az apróra vágott zöldpetrezselymet csak a legvégén adom hozzá, azzal már nem főzöm!

 

Vajgaluska:

1 db tojás, 3 dkg vaj, liszt, amennyit felvesz.

 

A tojást sózom, ízesítem Vegetával, elkeverem a mikróban picit megmelegített vajjal, (így könnyebb) és annyi liszttel, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjak. Vizes kanállal a forró, majdnem kész levesbe szaggatom. Ha feljön a leves tetejére, még főzöm 1 percig, és kész a levesünk.

 

Ha friss, zsenge a zöldborsó, azt nem kell főzni, pillanatok alatt kész van.

 

Megjegyzés:

A zöldborsó főzése nagy figyelmet igénylő művelet. A borsószemek egy ideig puhulnak, aztán elkezdenek keményedni! Ezt megelőzhetjük, ha lobogó sós vízben (egy szál mentával) főzzük puhára a szemeket. Jól fagyasztható! Először tisztítsuk meg, 2-3 percig blansírozzuk (forrázzuk le), hagyjuk kihűlni, szárítsuk meg, és így tegyük adagolva zacskókba, a mélyhűtőbe.

 



 

Vissza

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.06.14. 11:52
kmaria

nagyon finom leves, foleg most tavasszal

 

Idézet
2012.06.14. 14:23
Gyöngyi (a szerk.)

Igen, finom bizony, én imádom:)

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés